Način mojega dela

Holistični seminarji

Delo poteka v manjših skupinah.
Skupina je čudovit prostor za osebni razvoj, zagotavlja vam vse kar potrebujete, vse situacije, ki vas samodejno vodijo k rasti in napredku.
Je nenehno valovanje, ki vas hkrati neguje in krepi, nudi ogledalo in vse potrebne izzive ter vzpodbude. Skozi razvoj rastemo, torej premikamo svoje meje in to zna biti včasih težko. In v takih trenutkih je skupina velika dragocenost.

Moja vloga je v tem, da pripravim okoliščine skozi katere udeleženci poglobljeno spoznavajo sami sebe, spregovorijo iz svoje modrosti, so deležni lastnih spoznanj – ta so vedno največ vredna in zagotavljajo najverodostojnejši napredek. Predana sem temu ustvarjanju.

Gradim na moči neposredne izkušnje
– veliko lahko preberemo, razmišljamo, se pogovarjamo, si predstavljamo, vendar vemo šele takrat, ko izkusimo. Zato rada rečem: »Izkušnja je kraljica vseh znanj!« Ima sebi lastno moč – prihaja iz vaše notranjosti in zato vas hitreje dvigne na novo razvojno stopnico.
Povedano drugače: Najljubša je solata z lastnega vrta ali »Nič vas ne more doseči/prepričati tako kot vas bo prepričala vaša lastna izkušnja.«

Vsebina seminarjev je raznolika in se nadgrajuje. Poleg vsebinske raznolikosti je ključna njihova holistična (celovita) narava – pozorna sem na dogajanje v skupini, na celovite potrebe udeležencev, kar vključuje delo na telesnem, čustvenem, miselnem in duhovnem nivoju.

Cilj

Če hočemo varno voditi naš avto, moramo najprej voditi sebe!

In tako kot moramo poznati avto, da ga lahko vodimo, tako moramo na poti skozi življenje čim bolje poznati sebe. Poznati sebe pomeni zavedati se. To pa dosežemo z usmerjeno pozornostjo in tovrstnimi izkušnjami.

In prav to je cilj : razvoj samozavedanja, s tem pa se razvija vaša celotna osebnost, mišljenje in čustvovanje, ravnanje, senzibilnost, intuicija, poveča se sposobnost koncentracije in občutek lastne suverenosti prav tako pa tudi telesna gibčnost, vzdržljivost in energetska pretočnost. Sočasno raste tudi vaša kreativnost in zmožnost, da izrazite svojo edinstvenost.
Kjerkoli ste, vaš razvoj gre lahko vedno še naprej!

 

Predavanja

Namenjena so predvsem inovativni obravnavi vsebine in doprinosu višje kvalitete organiziranih dogodkov. Celotnemu dogajanju daje posebno noto in dvigne nivo postavljenega cilja.