O meni

topolsica_005Ljubim skrivnostne globine Življenja.
Od tam, samo od tam se izrisujejo vsi izrazi na njegovi površini, v obliki neštetih navzočnosti in dogajanj.

Očarana sem nad razkošjem in stvaritvami Narave, nad ustvarjalno močjo nas Ljudi, nad tem kaj zmoremo storiti, če sodelujemo!

Globoko cenim moč izkušnje in rada rečem: »Izkušnja je kraljica vseh znanj!«
Privlačen izziv mi je obravnavane teme upodobiti v nazornih in konkretnih situacijah, ki prisotne učijo skozi lastno izkušnjo. Najraje se izrazim čim bolj slikovito in praktično, z uporabo stvari in prispodob iz našega vsakdanjega življenja, zlasti pa z večnimi resnicami naravnih zakonitosti.

 

Zrastla sem na deželi, v preprosti delavski družini, s pridnimi starši ter dvema mlajšima sestrama in bratom. V osnovnošolskem obdobju sem bila pravi knjižni molj, ki ga niso zmogli ukrotiti drugače kot, da so odvili žarnico. Znašla sem se, vzela baterijo in brala skrita pod odejo, mnogokrat celo noč potem pa šla v šolo.
V gimnaziji sem morala zanimivo branje zamenjati za reševanje meni tako strašljivo zamotanih matematičnih nalog s katerimi se je začela moja bitka za pozitiven izid. Še danes sem srčno hvaležna sošolki za izjemno potrpežljive inštrukcije in vsem profesorjem, ki so me s prijazno besedo vzpodbujali in opogumljali, da sem vztrajala in zmogla to pot.
Povsem logično je, da sem izbrala družboslovno fakulteto – študirala sem z velikim veseljem in zelo odgovorno ter v zadnjem letniku celo prejela ponudbo za magistrski študij v tujini.

Po poklicu sem univerzitetno diplomirana pravnica z opravljenim pravosodnim izpitom, na tem področju sem delala na različnih strokovnih in vodstvenih delovnih mestih ter pozneje pridobila tudi licenco za svetovalko specialistko iz statusnega prava in prava gospodarsko pravnih poslov.

Materinstvo in partnerstvo so v moje življenje prinesli nove izkušnje in preizkušnje, predvsem pa vse razkošno bogastvo res zanimivih in prisrčnih dogodkov ter radosti ob razvoju moje ljubljene hčerke.

Ker sem se soočila s problemi, ki jim nisem bila kos, sem si za svoj 30. rojstni dan podarila prvo delavnico iz razvoja zavedanja, čustvene inteligence, miselnih in vedenjskih vzorcev ter sveta energij. Ta moja pot se je začela na Brdu pri Kranju. V tistem prelepem parku se je zjutraj ob sedmih dan začel s tajčijem ali jogo, nadaljeval s predavanji različnih, predvsem tujih izvajalcev, z raznolikimi individualnimi obravnavami in delom v skupinah. V tistem tednu dni sem spoznala, da je to tisto, kar mi ne le pomaga, temveč me tudi izjemno zanima! Tam je bila tudi ponudba literature in verjeli ali ne kupila sem si kar sedemnajst knjig. Vse sem pozorno preštudirala, si naredila izpiske in se začela predano poglabljati v to področje.

Nadaljevanje si lahko predstavljate – nova in nova izobraževanja, kopica literature, predvsem pa izkušnje so me, ob mojem siceršnjem poklicnem delu, v nadaljnjih dvajsetih letih samorazvoja pripeljale do trenutka, ko sem svoje delo in življenje v celoti posvetila temu področju.