VELIČASTNA MOČ ŽIVLJENJA

Zelo rada gledam dokumentarne filme. So zanimivi, poučni in širijo moje obzorje. Zadnji med njimi je bil posvečen snovi, ki jo vsi zelo dobro poznamo – vodi.

Čudovito prikazan in celostno obravnavan pogled na to dragoceno življenjsko tekočino je bil kot lepa meditacija. Skozi lepe zvoke in lesketajoče se prizore, skozi njene čudovite kristalne kapljice, žuboreče prelivanje, silovito bučanje in pršenje so znanstveniki nizali različne kemijske in fizikalne podatke. Med njimi zaslišim tudi: »V semenu, na primer, ustvari 400 atmosfer v trenutku klitja.«

Ker nisem imela občutka kaj ta številka pomeni, sem pozneje vprašala moža, če je to veliko. Tako burno je odreagiral, da sem takoj vedela koliko je ura! Potem pa mi je dal primerjavo s pritiskom v avtomobilski gumi – znaša 2,2 bara. Ostala sem brez besed!!

Podatek o pritisku, ki ga ustvari voda v kalečem semenu je naravnost osupljiv in moč Življenja, ki ga nosi s seboj veličastna. Takšen je tudi prizor na fotografiji.

 

 

To me ponovno spomni na besede, da »mnogo stvari jemljemo za samoumevne, pa to nikakor niso.« Ja, res je, kako zelo je to res!

So vsega spoštovanja in občudovanja vredne, učijo nas in opominjajo na tisto, kar tako radi pozabimo v naglici vsakdanjika – na nas same. Namreč smo nosilci Življenja, smo Življenje. Tudi v nas valovi ta veličastna moč, moč Življenja!

In vsako leto ima svojo pomlad, ko Življenje v tisočerih oblikah in barvah privre iz naročja zemlje na plan, dobesedno izbruhne kot silovit vodomet, ki se v neustavljivih slapovih razliva vse povsod.
Vidno spreminja podobo vsega, oživlja, oblači in dviguje vse, česar se dotakne s svojo nevidno roko.

Tudi nas!

Željno ujemimo vonj pomladi v svoje nosnice, globoko vdihnimo in si napolnimo pljuča z njeno svežino, s pogledi objemimo vso njeno moč in lepoto, ki nas obkroža. Začutimo zemljo pod svojimi nogami, kako čvrsto nas nosi in začutimo lastno moč, moč tega kar v svoji srčiki smo – moč Življenja!

______________________________________________________________________________________________________

Pod črto:

Vsak oder ima zakulisje, vsako dogajanje prav tako.
Tudi ta članek ga ima.

Za božično darilo sem od udeleženke moje skupine za razvoj zavedanja prejela CD z dokumentarnim filmom o vodi.
Nekdo od prijateljev mi je v teh dneh za »lepši in močnejši dan« poslal priponko z odličnimi posnetki narave.
Producent moje spletne strani mi je predlagal, da vsaj enkrat mesečno napišem »kakšno novičko ali kaj podobnega«.

Vam je postalo dolg čas, ko to berete?
Se vam mogoče zdi, da vse to ni pomembno?

Ravno obratno je!

Pomembno je, saj je soustvarilo tisto, kar ste prebrali nad črto. Vsi ti ljudje smo na nek način avtorji članka.  In teh soavtorjev je še veliko – znanstveniki v dokumentarnem filmu, vsi, ki so soustvarili dokumentarec, fotograf, ki je naredil čudovite posnetke, nekdo, ki je ustvaril priponko in jo dal v kroženje, ljudje, ki so ustvarili CD medij……….., ogromno, ogromno je še deležnikov, ki so vplivali na mojo kreacijo. Gre za izjemno kompleksno, človeškemu umu zelo težko doumljivo, med seboj prepleteno in soodvisno mrežo dogodkov.

 

Ozrimo se zopet v naravo,
tudi tam se dogaja enako!

Vse, kar vidimo na njenem površju, je do potankosti določeno in odvisno od tistega, kar je

skrito našim očem.

Mogoče prav zato tako radi pozabljamo na korenine vsega, kar obstaja,
tako v naravi kot v človeški družbi
in v našem življenju.

Da tako, kot sleherna drobcena travna bilka svojo pot, obliko in cvet začne, zgradi in se nam razodene iz dogajanja pod površjem,

tudi mi

ustvarjamo iz vsega v naši notranjosti

in

je celotna človeška družba odtis tega notranjega, očem nevidnega sveta.
Spomnimo se tega čim pogosteje.

 

 

 

 

In sedaj naj za vse nas še enkrat spregovori Življenje!

Hvala vsem soavtorjem.